Carduelis carduelis, Goldfinch, identifieringsguide

Stam: Chordata - Klass: Aves - Ordning: Passeriformes - Familj: Fringillidae

Identifiering - Distribution - Livscykel - Mat - Rovdjur - Referenskällor

Carduelis carduelis, guldfink

Bild med tillstånd av Ray Tipper

Denna vackra fågel är lätt att känna igen; och, till skillnad från många andra finkar, är guldfinkar av manliga och kvinnliga karaktärer mycket lika. De ses främst i låglandsområden och är rikligast i södra Storbritannien.

De viktigaste matkällorna för guldfinkar är ogräsfrön - tistlar verkar vara en speciell favorit - och små insekter. Ibland besöker de frömatare i urbana trädgårdar.

Guldfink på en hög tråd

Guldfinkar bygger snygga små bon med mossa, lav, ull och tistel ner. Den vanligaste platsen att se dem häcka är i ett litet träd eller en buske, där de producerar vanligtvis fyra till sex benvita ägg täckta av lila-bruna fläckar.

Vuxen manlig guldfink med ung

Ovan: Vuxen manlig guldfink med ung

På vintern migrerar många av Storbritanniens guldfinkar till södra Europa, men det finns fortfarande mycket kvar under de kalla månaderna, särskilt i södra Wales och södra England.

Carduelis carduelis, guldfink på en gren

Bekräftelser

Denna sida innehåller bilder som vänligen bidragit av Melvin Gray och Ray Rowley.


Vi hoppas att du har hittat den här informationen till hjälp. Om så är fallet är vi säkra på att du också kommer att njuta av våra böcker om Algarves vilda djur och blommor. Köp dem online här ...