Sylvia undata, Dartford Warbler, identifieringsguide

Stam: Chordata - Klass: Aves - Ordning: Passeriformes - Familj: Sylviidae

Identifiering - Distribution - Livscykel - Mat - Rovdjur - Referenskällor

Sylvia undata, Dartford Warbler

Uppkallad efter Dartford Heath, i Kent, där den först registrerades i Storbritannien som en avelsfågel 1773, är Dartford Warbler associerad med torr låglandshede.

Identifiering

Dartford Warblers är typiskt 13 cm långa med en vingbredd på cirka 16 cm. Hanen och honan av denna art är något lika i utseende, men sett tillsammans kan de lätt urskiljas. Hanarna har skiffergrå övre delar, körsbärsröda bröst fläckade med vita och vinröda underdelar; Kvinnorna har blekare underdelar, särskilt halsen, och de har brunare grå överdel. Dartford Warblers ögon har distinkta röda yttre ringar.

Ofta uppe på toppen av en Gorse buske håller den manliga Dartford sångaren sin långa bruna svans i en gul vinkel när den sjunger, men dess varv är oregelbunden och repig snarare än avstämd.

Dartford Warbler, Portugal

Distribution

I Storbritannien registreras Dartford Warbler oftast i sydöstra England, men det förekommer också längs det mesta av södra Englands kust och runt Severn Estuary och kustremsan i södra Wales inklusive Gower och Pembrokeshire halvöar.

På fastlandet i Europa finns Dartford Warblers i de flesta västländer inklusive Frankrike, Spanien och Portugal. Denna art registreras också i nordvästra Afrika.

Mat

Dessa vackra små fåglar matar på insekter och är bosatta i Storbritannien, de är särskilt utsatta under hårda vintrar, särskilt när marken ligger täckt av snö i flera veckor i taget och flugor och andra buggar kan helt enkelt inte dyka upp.

Livscykel

Dartford Warblers gör sina bon nära marken bland tät gorse eller ibland ljung. De koppformade bonna är främst gjorda av gräs och fodrade med små rötter och fjädrar. En klut på tre till fem ägg inkuberas, främst av honfågeln, i ungefär två veckor. Två eller till och med tre kopplingar produceras från april till juli ..

I början av 1960-talet kraschade Storbritanniens Dartford Warbler-befolkning till cirka tio häckande par, men sedan dess har antalet gradvis återhämtat sig; dock anses denna fågel fortfarande vara en Amber List-art i termer av dess bevarandestatus.

Rovdjur

Gorse, den gynnade häckande och vilande livsmiljön för Dartford Warblers, är en mycket taggig buske och detta ger extra skydd mot rovdjur, och det är också attraktivt för spindlar, som bidrar till Dartford Warblers diet.

Referenskällor

BirdLife International (2012). 'Sylvia undata'. IUCN: s röda lista över hotade arter. Version 2013.2. International Union for Conservation of Nature.

Bekräftelser

Denna sida innehåller bilder som vänligen bidragit av Will Bown och Ray Tipper.


Vi hoppas att du har hittat den här informationen till hjälp. Om så är fallet är vi säkra på att du också kommer att njuta av våra böcker om Algarves vilda djur och blommor. Köp dem online här ...