Vanellus vanellus, Lapwing, identifieringsguide

Stam: Chordata - Klass: Aves - Ordning: Charadriiformes - Familj: Charadriidae

Identifiering - Distribution - Livscykel - Mat - Rovdjur - Referenskällor

Skötsel i Algarve

The Northern Lapwing, vanligen kallad Lapwing men även känd som Peewit (på grund av ljudet av sitt samtal), Lapwing Plover, eller Green Plover, är en stor vadfågel som ses oftast på plogade åkrar, i majsstubb och på beskuren gräsmark. En gång mycket vanlig och riklig, är denna härliga fågel nu mycket knapp i Storbritannien; de som ses här på sommaren är huvudsakligen bosatta året runt och förenas på vintern av migranter från det europeiska fastlandet.

Fågelns överkropp är vacker skimrande mörkgrön och lila, även om den ses en tråkig dag, särskilt på avstånd, kan den se ut att vara nästan svart. Bröstet och kinderna är vita och kåpan under svansen har en orange-brun färg. Dess långa ben är rosa.

Northern Lapwing, Chris Monks

Hanar och honor är väldigt lika, men hanen har ett högre vapen, ett mörkare bröst och ett ljusare ansikte än honan.

Under flygning är dessa fåglar omisskännliga, eftersom deras breda vingar slår mycket långsamt och ofta rullar, dyker och spiralformar i imponerande akrobatiska skärmar.

Lapwings matar på maskar, skalbaggar, larver och andra små ryggradslösa djur på marken eller precis under dess yta.

Lapwings häckar på marken, i grunda håligheter vanligtvis i öppna ängar eller på myrmark. Både hanen och honan inkuberar sina ägg och matar sina ungar - vanligtvis tre eller fyra i en yngel. Young Lapwings är fantastiska små varelser: de kan springa nästan omedelbart efter att de kommer ut ur ägget.

Bekräftelser

Denna sida innehåller bilder som vänligen bidragit av Chris Monks och Ray Tipper.


Vi hoppas att du har hittat den här informationen till hjälp. Om så är fallet är vi säkra på att du också kommer att njuta av våra böcker om Algarves vilda djur och blommor. Köp dem online här ...